Hoe het begon

Een platform waar woningcorporaties tijdelijke inhuur- en adviesopdrachten kunnen
uitzetten. En waar zzp'ers en bemiddelingsbureaus gelijke kansen hebben. Vanuit die
filosofie is Flexwerkportaal ontstaan. Flexwerkportaal is onderdeel van PIMworks, waarbij
PIM staat voor Partner in Mobiliteit. 

 

Dat kan anders!

Herman van Hoeven: “Als zzp’er heb ik jarenlang voor allerlei woningcorporaties gewerkt. Daarbij viel het mij op dat het erg moeilijk was om als zzp’er aan een opdracht te komen zonder tussenkomst van een bemiddelingsbureau. Woningcorporaties zetten een inhuuropdracht meestal uit bij één of meerdere bemiddelingsbureaus die op hun beurt geschikte kandidaten zochten. Vaak zzp’ers. Ik vroeg mij af of dat ook anders kon. Daarom ben ik in 2015 gestart met Flexwerkportaal. Met dit platform bieden wij zzp’ers en bemiddelingsbureaus gelijke kansen. En woningcorporaties kunnen hierdoor tegen een scherp tarief, de beste kandidaat vinden. Het beheren van de inhuur- en adviesopdrachten gaat heel eenvoudig via een eigen dashboard binnen PIMworks. 

Inmiddels vesterkt ook Floris Kösters het team van Flexwerkportaal. Floris: "Ik heb jarenlang als recruiter in de corporatiebranche gewerkt. Door onze kennis en ervaring te bundelen, kunnen we woningcorporaties een breed pakket aan diensten aanbieden voor het inhuren van personeel."

Ook voor vaste vacatures

Flexwerkportaal bestaat nu ruim 5 jaar en veel woningcorporaties maken inmiddels gebruik van ons platform. Flexwerkportaal richt zich echt op tijdelijke vacatures. Zoek je een nieuwe collega voor een vaste vacature? Dan kun je terecht op Vastwerkportaal. Ook dit platform is onderdeel van PIMworks. 

Veelgestelde vragen: algemeen

Flexwerkportaal is een online platform voor tijdelijke inhuur- en adviesopdrachten bij woningcorporaties.

Woningcorporaties plaatsen op Flexwerkportaal tijdelijke inhuur- en adviesopdrachten. Zowel bemiddelaars als zzp'ers kunnen hierop reageren door hun cv in te sturen en een uurtarief aan te geven.

Nee. Flexwerkportaal is geen bemiddelingsbureau. Wij bieden een online platform voor tijdelijke opdrachten bij woningcorporaties.

Nee dat kan niet. Flexwerkportaal is geen bemiddelingsbureau of uitzendbureau. Wij bieden een online platform waar vraag en aanbod bij elkaar komen.

Het gebruik van Flexwerkportaal is gratis.

Natuurlijk. Je kunt ons altijd bellen op 010 - 71 717 68 of een mail sturen naar info@flexwerkportaal.nl

Ja. Flexwerkportaal is volledig onafhankelijk en niet verbonden aan welke organisatie dan ook.

Veelgestelde vragen: voor bemiddelaars en zzp'ers

Nee. Je wordt niet persoonlijk door ons benaderd. Je ontvangt een e-mail waarin wij een vacature melden en je uitnodigen om een offerte uit te brengen.

Je ontvangt een automatische mailnotificatie op basis van de door jou gekozen vakgebieden.

Nee, dat is niet de bedoeling. Je kunt eventuele vragen eenvoudig via het platform aan de opdrachtgever stellen. Het antwoord wordt gepubliceerd op het platform, zodat deze voor iedereen inzichtelijk zijn.  

Veelgestelde vragen: voor woningcorporaties

Flexwerkportaal stelt de overeenkomst inclusief verlengingen op en zorgt ervoor dat alle benodigde documenten in het digitale dossier komen te staan. 

Nee. Je sluit geen overeenkomst of abonnement af.

Degene die de opdracht gaat uitvoeren, betaalt aan Flexwerkportaal een bedrag van maximaal € 2,50 per gewerkt uur.

Heb je een account? Dan kun je achter de login de opdracht samenstellen. Nog geen account? Maak dan eerst een gratis account aan.

De kandidaat met de hoogste score op de selectiecriteria eindigt op de eerste plek in de ranking. Dit zie je terug in je persoonlijke dashboard. Bij een gelijke score is het uurtarief bepalend. Zo ontstaat er een ranking op basis waarvan je de meest geschikte kandidaat kan selecteren. Je bepaalt zelf met welke kandidaten je in gesprek wilt. 

Ja. In je persoonlijke dashboard zie je alle reacties terug. 

Dat kan, maar het is wel vervelend. Veel bemiddelaars besteden tijd aan het zoeken van geschikte kandidaten. Dan is het niet fijn als de opdracht wordt ingetrokken. Het intrekken van de opdracht wordt gepubliceerd op de website. Na de reactietermijn kan de opdracht alsnog worden geannuleerd. De reden kan zijn dat er geen geschikte kandidaten zijn of dat de opdracht achteraf toch niet wordt ingevuld.

Nee, juist niet. Na publicatie van een inhuur- of advies opdracht treedt direct marktwerking op. Bemiddelingsbureaus en zzp'ers die reageren, willen juist graag de tijdelijke opdracht invullen en zullen een bieding uitbrengen tegen een scherp uurtarief. Doordat het gebruik van Flexwerkportaal gratis is,  kun je al snel besparen op de inhuurkosten.

Onze ervaring is dat het gebruik van Flexwerkportaal minder arbeidsintensief is dan het traditionele inhuurproces omdat alles eenvoudig via één dashboard loopt. Eventuele vragen handel je eenvoudig af binnen het platform. De antwoorden kun je via één klik publiceren zodat iedereen deze informatie kan zien.  

Nee hoor. De praktijk wijst juist uit dat het gebruik van Flexwerkportaal juist tijd oplevert. Door het gebruik van selectiecriteria krijg je in je persoonlijke dashboard automatisch een overzicht van kandidaten, gerankschikt op kwaliteit en prijs. Kortom, in één oogopslag alle kandidaten op een rij.

Je bepaalt zelf de periode dat de opdracht zichtbaar is op Flexwerkportaal. Voor die periode vraagt Flexwerkportaal exclusiviteit. Meestal is dat niet langer dan 5 dagen.

Dat kan. De vraag is alleen of het voorgestelde tarief marktconform is. Het is beter om de opdracht te publiceren op Flexwerkportaal en je netwerk te adviseren om daar te reageren op de opdracht. Dan weet je echt of de beoogde professional een marktconform tarief hanteert.

Vaak is de huidige manier van werken beperkt tot het benaderen van één of twee bemiddelingsbureaus. Het platform van Flexwerkportaal is een hedendaagse methode en past binnen een inkoopbeleid van de woningcorporaties. Bovendien is ons platform maatschappelijk verantwoord. Je sluit namelijk niemand uit. Alle bemiddelaars, maar ook zzp'ers kunnen reageren.

Nee hoor, dat is binnen ons platform ook helemaal niet het doel. Bestaande relaties met bemiddelaars zijn er om te respecteren en contracten even meer. Maar het kan geen kwaad om je voorkeursleveranciers scherp te houden door je inhuuropdrachten op Flexwerkportaal te plaatsen.