Woningcorporaties

 

Heb je als woningcorporatie tijdelijke ondersteuning nodig? Dan biedt
Flexwerkportaal de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de beste
kandidaat tegen een scherp tarief te vinden. Wij bieden gelijke kansen voor
zowel bemiddelingsbureaus als zzp’ers. Dat maakt ons platform uniek.

 

Gelijke kansen voor bemiddelingsbureaus en zzp'ers

Vanuit het verleden zijn woningcorporaties vaak gewend om met één of twee specifieke bemiddelingsbureaus samen te werken. Een vrij gesloten proces. Voor zzp’ers is het dan lastig om zelf te reageren. Hierdoor is het bereik kleiner. En het is moeilijker om tarieven goed te kunnen vergelijken. Flexwerkportaal biedt detacheringsbureaus, uitzendbureaus, intermediairs en zzp’ers gelijke kansen.

Registreren en direct aan de slag

Eenvoudig alles regelen via één dashboard. 

Eenvoudig registreren

Hoe werkt het? Allereerst maak je een gratis registratie aan binnen PIMworks. Je krijgt dan toegang tot een eigen dashboard waar je alle vacatures zelf kunt beheren. Daarna kun je gelijk aan de slag met het uitzetten van de inhuuropdracht. Wil je daarbij ondersteuning? Dan kan dat ook. Wij zijn gespecialiseerd in de corporatiebranche en kennen de verschillende werkprocessen binnen woningcorporaties.

Uitzetten opdracht

Zodra de opdracht online staat, wordt deze verspreid onder bemiddelingsbureaus en zzp’ers die bij PIMworks staan ingeschreven. Als zij voldoen aan de criteria die bij de advertentie staan vermeld, krijgen zij hiervan automatisch bericht. Daarnaast zetten wij de opdracht ook uit op onze social media kanalen.

Eén dashboard

Als bureaus of zzp’ers tijdens de looptijd van de vacature vragen hebben, dan ontvang je daarover bericht. De beantwoording handel je af binnen het platform. Zowel de vraag als jouw antwoord kun je via één klik publiceren op het platform. Zo heeft iedereen dezelfde informatie. De bureaus en zzp’ers die interesse hebben in de vacature, worden in het persoonlijke dashboard automatisch gerangschikt op basis van kwaliteit en prijs.

Afronding opdracht

Wil je één of meerdere kandidaten uitnodigen voor een gesprek? Het beoordelen, afwijzen en uitnodigen van kandidaten regel je allemaal zelf binnen het platform. Is er een match? Dan stellen wij de overeenkomst op. Zodra de kandidaat daadwerkelijk aan de slag gaat, brengt Flexwerkportaal een fee van € 2,50 per gewerkt uur in rekening bij de leverancier of zzp'er die de opdracht gaat uitvoeren.

De voordelen van Flexwerkportaal

• Gespecialiseerd in de corporatiebranche
• Onafhankelijk
• Groter bereik
• Optimale prijs-kwaliteitverhouding
• Één centraal aanspreekpunt
• Transparant en efficiënt inhuurproces
• Begeleiding vanaf advertentie tot en met contract

 

Flexwerkportaal stelt de overeenkomst inclusief verlengingen op en zorgt ervoor dat alle benodigde documenten in het digitale dossier komen te staan. 

Nee. Je sluit geen overeenkomst of abonnement af.

Degene die de opdracht gaat uitvoeren, betaalt aan Flexwerkportaal een bedrag van maximaal € 2,50 per gewerkt uur.

Heb je een account? Dan kun je achter de login de opdracht samenstellen. Nog geen account? Maak dan eerst een gratis account aan.

De kandidaat met de hoogste score op de selectiecriteria eindigt op de eerste plek in de ranking. Dit zie je terug in je persoonlijke dashboard. Bij een gelijke score is het uurtarief bepalend. Zo ontstaat er een ranking op basis waarvan je de meest geschikte kandidaat kan selecteren. Je bepaalt zelf met welke kandidaten je in gesprek wilt. 

Ja. In je persoonlijke dashboard zie je alle reacties terug. 

Dat kan, maar het is wel vervelend. Veel bemiddelaars besteden tijd aan het zoeken van geschikte kandidaten. Dan is het niet fijn als de opdracht wordt ingetrokken. Het intrekken van de opdracht wordt gepubliceerd op de website. Na de reactietermijn kan de opdracht alsnog worden geannuleerd. De reden kan zijn dat er geen geschikte kandidaten zijn of dat de opdracht achteraf toch niet wordt ingevuld.

Nee, juist niet. Na publicatie van een inhuur- of advies opdracht treedt direct marktwerking op. Bemiddelingsbureaus en zzp'ers die reageren, willen juist graag de tijdelijke opdracht invullen en zullen een bieding uitbrengen tegen een scherp uurtarief.  Doordat het gebruik van Flexwerkportaal gratis is,  kun je al snel besparen op de inhuurkosten.

Onze ervaring is dat het gebruik van Flexwerkportaal minder arbeidsintensief is dan het traditionele inhuurproces omdat alles eenvoudig via één dashboard loopt. Eventuele vragen handel je eenvoudig af binnen het platform. De antwoorden kun je via één klik publiceren zodat iedereen deze informatie kan zien.  

Nee hoor. De praktijk wijst juist uit dat het gebruik van Flexwerkportaal juist tijd oplevert. Door het gebruik van selectiecriteria krijg je in je persoonlijke dashboard automatisch een overzicht van kandidaten, gerankschikt op kwaliteit en prijs. Kortom, in één oogopslag alle kandidaten op een rij.

Je bepaalt zelf de periode dat de opdracht zichtbaar is op Flexwerkportaal. Voor die periode vraagt Flexwerkportaal exclusiviteit. Meestal is dat niet langer dan 5 dagen.

Dat kan. De vraag is alleen of het voorgestelde tarief marktconform is. Het is beter om de opdracht te publiceren op Flexwerkportaal en je netwerk te adviseren om daar te reageren op de opdracht. Dan weet je echt of de beoogde professional een marktconform tarief hanteert.

Vaak is de huidige manier van werken beperkt tot het benaderen van één of twee bemiddelingsbureaus. Het platform van Flexwerkportaal is een hedendaagse methode en past binnen een inkoopbeleid van de woningcorporaties. Bovendien is ons platform maatschappelijk verantwoord. Je sluit namelijk niemand uit. Alle bemiddelaars, maar ook zzp'ers kunnen reageren.

Nee hoor, dat is binnen ons platform ook helemaal niet het doel. Bestaande relaties met bemiddelaars zijn er om te respecteren en contracten even meer. Maar het kan geen kwaad om je voorkeursleveranciers scherp te houden door je inhuuropdrachten op Flexwerkportaal te plaatsen.