Hoe het begon

Herman van Hoeven is de grondlegger van Flexwerkportaal. Als Zzp’er was hij jarenlang werkzaam voor diverse woningcorporaties. Het viel hem op dat het buitengewoon moeilijk was om als Zzp’er aan een opdracht te komen zonder tussenkomst van een bemiddelingsbureau. 

 

Woningcorporaties zetten een inhuuropdracht over het algemeen uit bij één of meerdere bemiddelingsbureaus die op hun beurt geschikte kandidaten zoeken. Vaak ZZP’ers. Ik vroeg mij af of dat ook anders kon zodat woningcorporaties kunnen besparen op de bemiddelingsfee. Geïnspireerd door de marktplaatsen bij de overheid heeft hij in 2015 Flexwerkportaal gelanceerd. Een onafhankelijke marktplaats met kansen gelijke kansen voor Zzp’ers en bemiddelingsbureaus.

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Algemene vragen

Woningcorporaties plaatsen tijdelijke inhuur- en adviesopdrachten. Bemiddelaars en ZZP-ers kunnen hun diensten aanbieden door te reageren met hun Cv en met een uurtarief.

Natuurlijk. Je kunt ons altijd bellen of e-mailen. Kijk op de website voor de contactgegevens.

Nee. Flexwerkportaal is geen bemiddelingsbureau.

Nee dat kan niet. Flexwerkportaal is geen bemiddelingsbureau of uitzendbureau.

Flexwerkportaal is een online marktplaats voor tijdelijke inhuur- en adviesopdrachten bij woningcorporaties.

Ja. Flexwerkportaal is volledig onafhankelijk en niet gelieerd aan welke organisatie dan ook.

Het gebruik van Flexwerkportaal is gratis.

Voor bemiddelaars en Zzp'ers

Nee. Je wordt niet door ons persoonlijk benaderd. Je ontvangt alleen een e-mail waarin wij een vacature melden en je uitnodigen om een offerte uit te brengen.

Je ontvangt een automatische mail notificatie op basis van de door jou gekozen vakgebieden.

Nee. Het is niet toegestaan om gedurende het inhuurproces contact op te nemen met de opdrachtgever. Je kunt vragen stellen of een toelichting vragen aan de Klantenservice van Flexwerkportaal.

Voor woningcorporaties

Nee. Na publicatie van een inhuur- of advies opdracht treedt direct marktwerking op. Bemiddelaars en ZZP-ers willen maar al te graag de tijdelijke opdracht invullen en zullen een bieding uitbrengen tegen een scherp uurtarief. Het gratis gebruik van Flexwerkportaal levert al snel een besparing op de inhuurkosten.

Juist niet. Flexwerkportaal begeleidt het inhuurproces namens de woningcorporatie. Alle vragen en reacties worden door Flexwerkportaal verzameld. De ervaring is juist dat het gebruik van Flexwerkportaal minder arbeidsintensief is dan de traditionele manier.

Nee hoor. De praktijk wijst juist uit dat het niet meer tijd in beslag neemt. De online marktplaats van Flexwerkportaal levert juist tijd op. Door het gebruik van selectiecriteria en ‘knock out’ criteria maakt Flexwerkportaal een kandidatenoverzicht gerangschikt op kwaliteit en prijs. In één oogopslag alle kandidaten op een rij.

Je bepaalt zelf de periode dat de opdracht zichtbaar is op Flexwerkportaal. Voor die periode vraagt Flexwerkportaal exclusiviteit. Meestal is dat niet langer dan 5 dagen.

Als je al een account hebt dan kan je achter de login de opdracht samenstellen. Nog geen account? Maak dan eerst een gratis account aan.

De kandidaat met de hoogste score op de selectiecriteria eindigt op de eerste plek in de ranking. Bij een gelijke score is het uurtarief bepalend. Zo ontstaat er een ranking op basis waarvan je de meest geschikte kandidaat kan selecteren. Je bepaalt zelf met welke kandidaten je een gesprek wenst.

Degene die de opdracht gaat uitvoeren betaalt aan Flexwerkportaal een bedrag van maximaal € 2,50 per gewerkt uur.

Dat kan. De vraag is alleen of het voorgestelde tarief marktconform is. Het is beter om de opdracht te publiceren op Flexwerkportaal en je netwerk te adviseren om daar te reageren op de opdracht. Pas dan weet je of de beoogde professional een marktconform tarief hanteert.

Vaak is de huidige manier beperkt tot het benaderen van een of twee bemiddelingsbureaus. Een marktplaats is een hedendaagse methode en past binnen een inkoopbeleid van de woningcorporaties. Bovendien is een marktplaats maatschappelijk verantwoord. Je sluit namelijk niemand uit. Alle bemiddelaars, maar ook ZZP-ers kunnen reageren.

Ja, maar het is wel vervelend. Veel bemiddelaars besteden tijd aan het zoeken van geschikte kandidaten. Dan is het niet fijn als de opdracht wordt ingetrokken. Het intrekken van de opdracht wordt gepubliceerd op de website. Na de reactietermijn kan de opdracht alsnog worden geannuleerd. De reden kan zijn dat er geen geschikte kandidaten zijn of dat de opdracht achteraf toch niet wordt ingevuld.

Ja. Je krijgt inzage in alle reacties.

Nee hoor, dat is binnen een marktplaats ook helemaal niet het doel. Bestaande relaties met bemiddelaars zijn er om te respecteren en contracten even meer. Maar het kan geen kwaad om je voorkeursleveranciers scherp te houden door je inhuuropdrachten op Flexwerkportaal te plaatsen.

  • Opstellen van de overeenkomst inclusief verlengingen;
  • Administreren van alle benodigde documenten (digitaal dossier).

Nee. Je sluit geen overeenkomst of abonnement af.