Als zzp'er op vakantie

Als zzp'er heb je geen vakantie dagen, sterker nog je kan veel geld mis lopen als je op vakantie gaat. Toch is het belangrijk om tot rust te komen eens in de zoveel tijd, maar hoe doe je dit dan?

Hieronder zie je verschillende stappen die ervoor gaan zorgen dat jij als zzp'er ook een goede en wel verdiende vakantie kan hebben.

- Neem ook écht vakantie.
Het klinkt heel makkelijk, maar als je op vakantie bent... wees dan ook echt op vakantie. Zzp'ers nemen werk vaak mee op vakantie. Om het jezelf makkelijker te maken raden wij je aan om van te voren het meeste al te regelen. Zorg dat je facturen verstuurd zijn, dat je al je werkzaamheden hebt overgedragen, maar ook dat mensen weten dat je op vakantie bent, hierdoor zal er ook minder werk tijdens je vakantie op je pad komen.

- Betaal jezelf vakantie geld.
Zorg dat je elke maand een extra beetje opzij zet en dit ziet als je vakantie geld. Op deze manier heb je altijd een potje bij de hand.

- Kies een goede periode.
Als zzp'er heb je ook heel veel voordelen, een daarvan is dat jij je niet hoeft te houden aan schoolvakanties. Je kan gaan wanneer je wilt. Wij raden je daarom aan om in een rustige periode te gaan. Je hebt dan waarschijnlijk minder werk liggen waar jij je zorgen om hoeft te maken, maar ook is het stukken goedkoper!

- Geniet!
Tot slot raden wij je aan te genieten! Je hebt er net als ieder ander hard voor gewerkt en het verdiend!